Zaaifeest

Lekker Utregs heeft eenmaal, op 21 april 2007, een Zaaifeest georganiseerd, met een speelse variant van ‘dansen om de meiboom’.

Dansen om de meiboom

Naar schatting 700 mensen, uit alle culturen en vooral uit de wijk Lombok, bezochten het zonovergoten Zaaifeest. Daar was een doorlopend dans- en muziekprogramma. Een Nederlandse en een Turkse dansgroep dansten samen met de bezoekers bij en om de Lekker Utregs Feestboom. Ook was er een Cubaanse salsaband. Negentig mensen, waaronder 40 kinderen, gaven zich op voor de Groenten en Bloemenwedstrijd. Zij namen gratis zaad en stekjes mee naar huis om op te kweken. Twaalf mensen gaven zich op voor de eerste 'Boer zoekt burger-dag': een dagje werken bij Utrechtse boeren.

Bij de stand van Natuur- en Milieucommunicatie (NMC) van de Gemeente Utrecht werd gretig gebruik gemaakt van de zogeheten 'minituintjes'. In kistjes konden kinderen een klein tuintje aanleggen en mee naar huis nemen. Ook verspreidde NMC zonnepitten van de nationale Vereniging de Zonnebloem, om zonnebloemen te kweken voor zieken en gehandicapten. Verder werden er in een tent Utregse pannenkoeken gebakken, was er Italiaans ijs, bier, sap, heerlijke taarten en hapjes. Hierbij werden zoveel mogelijk Utrechtse ingrediënten gebruikt (ook in het vruchtenijs!). Tenslotte waren er kramen met Utrechtse kaas, eieren en groenten.