Crowdfunding project De Fruittuin van Utrecht

Zien groeien doet eten! Wie wil zijn kinderen nu niet laten zien hoe fruit groeit? En hoe geweldig het is om je eigen fruit te komen plukken bij de fruitteler? Dit kan straks in “De fruittuin van Utrecht”.

Wij zijn Jacob en Eveline Westeneng. Ons fruitbedrijf is ruim 30 hectare groot. Voor het merendeel beplant met perenbomen waarvan de oogst naar de handel gaat. De oogst van appels, pruimen en kersen wordt via de eigen Plattelandwinkel verkocht.  Op de grond die nu nog niet gebruikt wordt, willen we als fruitteler niet alleen meer telen voor de consument ver weg. Dan zijn we te afhankelijk van wat er in de wereld gebeurt. De consument dichtbij betrekken bij de boomgaard daar gaat het om! Veel mensen willen weer terug naar de bron. Zien waar het eten vandaan komt. Maar mensen hebben ook weinig tijd. Zijn druk met werk, huis, sport en kinderen. Daarom gaan wij onze grond waar nu nog gras is, gebruiken voor de aanleg van de fruittuin.

 

Ambitie

Om deze ambitie waar te maken is het noodzakelijk om ons bedrijf aan te passen. Dit doen we in 2 fasen. De aanleg van de fruittuin en als tweede fase optimaliseren en creëren van meer beleving op het erf van de plattelandwinkel.

 

Door het maatschappelijke karakter van ons idee richten we ons voor de financiering op onze omgeving: voor lokaal met lokaal. We nodigen alle Utrechters dan ook uit om mee te doen aan de realisatie van deze ambitie. Hoe kun je meedoen? Lees het hier>>>>

 

 

Crowdfunding project De Fruittuin van Utrecht